Veelgestelde vragen

Gekozen kan worden uit de 2,5 of 5 km variant.

Vanaf 1 juni kun je je inschrijven voor dit evenement. Je kunt je online, via deze website inschrijven. 

Deze kun je afhalen op vrijdagavond 16 juni tussen 17.00 en 20.00 uur in sporthal De Hofstede. Kun je op deze avond niet, vraag dan of iemand anders jouw stempelkaart wil ophalen. Lukt dit echt niet, dan kun je jouw stempelkaart ook op maandagavond 19 juni vanaf 17.50 uur ophalen bij de organisatiestand op de parkeerplaats van MVV ’27. Let op, het kan hier op deze avond wel druk zijn.

Dit kan alleen als je een deelnamekaart voor 2,5 km hebt. Je kunt dan bijvoorbeeld 1 of 2 avonden de 5 km route wandelen. Je krijgt dan 1 stempel te veel, maar dat is geen probleem. 

Ja, de 2,5 km route is rolstoel- en kinderwagenvriendelijk.

Een stempelkaart waarmee je deel kan nemen en recht hebt op een medaille kost € 5,-. Deze prijs geldt zowel voor volwassenen als kinderen en voor beide afstanden.

Ja, dat mag. Hierdoor kan de begeleiding van de kinderen wisselen.

Dat kan. Deelnemers die niet alle avonden meelopen missen stempels en krijgen dan geen medaille.  Het leukste is als je vier avonden meewandelt.

Aan de avondvierdaagse doen veel kinderen mee die de dag erna weer naar school moeten. Wij willen niet dat de eindtijd te laat wordt. Daarom is er voor gekozen de starttijd tussen 18.15 uur en 19.00 uur plaats te laten vinden. Hierdoor kan iedereen weer op tijd thuis zijn.

Hierdoor komen de deelnemers meer gespreid binnen en zal het ophalen van de medailles soepeler verlopen.

Zoek bij onweer zo snel mogelijk een overdekte schuilplaats (huizen, boerderijen, schuren, etc.). Als er geen overdekte schuilplaats voorhanden is, zoek dan het beste een greppel of een ander laaggelegen gebied op om te schuilen. Schuilen onder een boom of bij een lantaarnpaal is niet veilig! Indien de weersvoorspelling aangeeft dat het zou kunnen gaan onweren is het mogelijk dat er een avond wordt afgelast. Dit wordt altijd gecommuniceerd via deze website, via onze nieuwsbrief en via onze Facebook en Instagram pagina.

Je kunt de routes van tevoren via de website downloaden en alvast bekijken. De route wordt elke avond ook aangegeven met bewegwijzeringsborden. 

De Avond4daagse Maasland wordt volledig door Maaslandse vrijwilligers georganiseerd. De projectgroep wordt deels ondersteund door de stichting ProMaa.

De Maaslandse Avond4daagse is bedoeld voor de Maaslandse inwoners en kinderen die een binding hebben met Maasland. Er is een maximum aantal deelnemers. Wanneer we deze limiet bereiken en je niet aan deze voorwaarden voldoet, kan je inschrijving geweigerd worden.

Ja, er zijn iedere dag 2 EHBO’ers aanwezig die je in geval van bijvoorbeeld blaren / nood kunnen bijstaan. Bel als je een beroep wilt doen op EHBO het noodnummer (06-38771840). Er is tevens een veiligheidsplan opgesteld door de organisatie om zorg te dragen voor een veilige wandeltocht. Bij spoedgevallen, bel direct zelf 112.

Je krijgt alleen een medaille als je stempelkaart vol is en je dus 4 avonden hebt gelopen. Heb je minder avonden gelopen, dan krijg je wel een diploma! 

Nee, iedereen moet zijn eigen stempelkaart laten stempelen en mag maar één keer langs de stempelpost. 

Dit is de tweede Avond4daagse in Maasland. Daarom kun je kiezen voor een medaille met een 1 of een 2. 

Wij adviseren zelf voldoende drinken mee te nemen voor onderweg, zeker als het warm weer is. Bij de stempelpost(en) onderweg wordt geen drinken maar wel wat te eten aangeboden.

Nee, dit raden we af. We vragen alle deelnemers om op de fiets of te voet naar de start op de parkeerplaats van MVV ’27 te komen ivm parkeerproblemen en de veiligheid van de wandelaars.

 

Je krijgt een medaille na afloop van de vierde dag als je alle vier de avonden hebt meegelopen. Jouw stempelkaart moet dan vol zijn. Dit is op donderdagavond 22 juni direct na de finish.

Je kunt natuurlijk met vriendjes of klasgenoten afspreken om gezellig samen te lopen. Je moet alleen wel allemaal zelf inschrijven en een eigen stempelkaart hebben.

Stuur een mail met je gegevens naar avond4daagsemaasland@gmail.com, dan leggen wij op 19 juni in de organisatie stand op de parkeerplaats van MVV ’27 een nieuwe stempelkaart voor je klaar. Raak je jouw stempelkaart gedurende de Avond4daagse kwijt, stuur dan ook een mail met jouw gegevens naar bovenstaand mailadres.

Wij denken dat een kind vanaf ongeveer 5 jaar de 5 kilometer kan volbrengen. Dit verschilt echter per kind. Wij vragen u hier zelf een inschatting voor te maken. Voor kinderen waarvoor de 5 km nog wat te veel van het goede is, hebben we de 2,5 km route georganiseerd.

In principe niet, omdat het erg druk kan zijn bij de start. Ook is het mogelijk dat het maximum aantal deelnemers is bereikt en je niet mee kan lopen. Meld je daarom graag van te voren via deze website aan.  

Ja, op alle vier de avonden is er een fotograaf aanwezig die foto’s maakt. Via deze website worden deze gedeeld. Als je bezwaar hebt tegen een bepaalde foto vragen we je contact op te nemen via avond4daagsemaasland@gmail.com

 

Jazeker. De wegen zijn NIET afgesloten, maar op belangrijke punten staan verkeersregelaars die zowel het verkeer als de deelnemers instructies geven. Volg deze aanwijzingen altijd op! Je bent onderdeel van het verkeer en verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Loop zoveel mogelijk op trottoirs. Er zijn ook stukjes van het parcours die naast water lopen, houd kinderen zonder zwemdiploma altijd goed in de gaten.