Donderdag Start-Finish-25

Veelgestelde vragen

Gekozen kan worden uit de 2,5 of 5 km variant. Op de maandag en/of woensdag heb je de mogelijkheid om de 10 km te lopen (voor 18 jaar of ouder).

Eind april kun je je inschrijven voor dit evenement. Je kunt je online via deze website inschrijven. 

Deze kun je afhalen op vrijdagavond 31 mei tussen 17.00 en 20.00 uur bij MVV ’27 in Maasland. Kun je op deze avond niet, vraag dan of iemand anders jouw stempelkaart wil ophalen. Lukt dit echt niet, dan kun je jouw stempelkaart ook op maandagavond 3 juni vanaf 18:00 uur ophalen bij de organisatiestand op de parkeerplaats van MVV ’27. Let op, het kan hier op deze avond wel druk zijn.

Dit kan als je een stempelkaart voor 2,5 km hebt. Je kunt dan bijvoorbeeld 1 of 2 avonden de 5 km route wandelen. Je krijgt dan 1 stempel te veel, maar dat is geen probleem. Ook is er dit jaar een 10 km route op de maandag en woensdag. Je kunt hieraan deelnemen als je 18 jaar of ouder hebt en in het bezit van een stempelkaart voor de 5 km.

Ja, de 2,5 km route is rolstoel- en kinderwagenvriendelijk.

Een stempelkaart waarmee je deel kan nemen en recht hebt op een medaille kost € 5 (voorinschrijving). Deze prijs geldt voor alle deelnemers (voor volwassenen en kinderen). Als je op de dag zelf een stempelkaart koopt, gelden hier verhoogde tarieven voor (zie kopje tarieven).

Alle deelnemers die meelopen over het parcours, dus ook volwassenen en begeleiders, moeten in het bezit zijn van een stempelkaart.

Ja, dat mag. Hierdoor kan de begeleiding van de kinderen wisselen.

Dat kan. Deelnemers die niet alle avonden meelopen missen stempels en krijgen dan geen medaille.  Het leukste is als je vier avonden meewandelt.

Nieuw dit jaar is dat er dagkaarten beschikbaar zijn, waardoor het mogelijk is om één avond mee te wandelen. 

Aan de Avond4daagse doen veel kinderen mee die de dag erna weer naar school moeten. Wij willen niet dat de eindtijd te laat wordt. Daarom is er voor gekozen de starttijd tussen 18:15 uur en 18:45 uur plaats te laten vinden. Hierdoor kan iedereen weer op tijd thuis zijn. De 10 km heeft een vaste starttijd en start om 18:15 uur.

Zoek bij onweer zo snel mogelijk een overdekte schuilplaats (huizen, boerderijen, schuren, etc.). Als er geen overdekte schuilplaats voorhanden is, zoek dan het beste een greppel of een ander laaggelegen gebied op om te schuilen. Schuilen onder een boom of bij een lantaarnpaal is niet veilig! Indien de weersvoorspelling aangeeft dat het zou kunnen gaan onweren is het mogelijk dat er een avond wordt afgelast. Dit wordt altijd gecommuniceerd via deze website, via onze nieuwsbrief en via onze Facebook en Instagram pagina.

Je kunt de routes van tevoren via de website downloaden en alvast bekijken. De 2,5 km route  en de 5 km route worden elke avond aangegeven met bewegwijzeringsborden. De 10 km route wordt niet uitgezet.

De Avond4daagse Maasland wordt volledig door Maaslandse vrijwilligers georganiseerd. De projectgroep wordt deels ondersteund door de stichting ProMaa.

De Maaslandse Avond4daagse is bedoeld voor de Maaslandse inwoners en kinderen die een binding hebben met Maasland. Er is een maximum aantal deelnemers. Wanneer we deze limiet bereiken en je niet aan deze voorwaarden voldoet, kan je inschrijving geweigerd worden.

Ja, er zijn iedere dag 2 EHBO’ers aanwezig die je in geval van bijvoorbeeld blaren/ nood kunnen bijstaan. Bel als je een beroep wilt doen op EHBO het noodnummer (06-42533472). Er is tevens een veiligheidsplan opgesteld door de organisatie om zorg te dragen voor een veilige wandeltocht. Bij spoedgevallen, bel direct zelf 112.

Je krijgt alleen een medaille als je stempelkaart vol is en je dus vier avonden hebt gelopen. 

Nee, iedereen moet zijn eigen stempelkaart laten stempelen en mag maar één keer langs de stempelpost. 

Dit is de derde Avond4daagse in Maasland. Daarom kun je kiezen voor een medaille met een 1, 2 of een 3. 

Wij adviseren zelf voldoende drinken mee te nemen voor onderweg, zeker als het warm weer is. Bij de stempelpost(en) onderweg wordt geen drinken maar wel wat gezonde snacks aangeboden.

Dit raden we als organisatie af. We vragen alle deelnemers om op de fiets of te voet naar de start op de parkeerplaats van MVV ’27 te komen i.v.m. parkeerproblemen en de veiligheid van de wandelaars.

Je krijgt een medaille na afloop van de vierde dag als je alle vier de avonden hebt meegelopen. Jouw stempelkaart moet dan vol zijn. Dit is op donderdagavond 6 juni direct na de finish.

Je kunt natuurlijk met vriendjes of klasgenoten afspreken om gezellig samen te lopen. Je moet alleen wel allemaal zelf inschrijven en een eigen stempelkaart hebben.

Stuur een e-mail met je gegevens naar avond4daagsemaasland@gmail.com, dan leggen wij op 3 juni in de organisatiestand op de parkeerplaats van MVV ’27 een nieuwe stempelkaart voor je klaar. Raak je jouw stempelkaart gedurende de Avond4daagse kwijt, stuur dan ook een e-mail met jouw gegevens naar bovenstaand e-mailadres.

Wij denken dat een kind vanaf ongeveer 5 jaar de 5 kilometer kan volbrengen. Dit verschilt echter per kind. Wij vragen u hier zelf een inschatting voor te maken. Voor kinderen waarvoor de 5 km nog wat te veel van het goede is, hebben we de 2,5 km route georganiseerd. De 10 km route is voor 18 jaar of ouder. 

Dit kan maar wij verwachten dat het erg druk zal zijn bij de start. Ook is het mogelijk dat het maximum aantal deelnemers is bereikt en je niet mee kan lopen. Meld je daarom graag van te voren via deze website aan.  

Ja, op alle vier de avonden is er een fotograaf aanwezig die foto’s maakt. Via deze website worden deze gedeeld. Als je bezwaar hebt tegen een bepaalde foto vragen we je contact op te nemen via avond4daagsemaasland@gmail.com.

Jazeker. De wegen zijn NIET afgesloten, maar op belangrijke punten staan verkeersregelaars die zowel het verkeer als de deelnemers instructies geven. Volg deze aanwijzingen altijd op! Je bent onderdeel van het verkeer en verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Loop zoveel mogelijk op trottoirs. Er zijn ook stukjes van het parcours die naast water lopen, houd kinderen zonder zwemdiploma altijd goed in de gaten.